• head_banner

Anu Dipaké Pikeun Silinder Hidrolik

Silinder hidrolik umumna ngarujuk kana silinder hidrolik. Silinder hidrolik mangrupikeun jenis aktuator hidrolik anu ngarobah énergi hidrolik kana énergi mékanis sareng ngajantenkeun gerakan sanyawa linier (atanapi gerak ayun). Éta saderhana dina struktur sareng tiasa dipercaya dina operasi. Nalika éta dipaké pikeun ngawujudkeun gerak bulak balik, éta tiasa nyingkahan alat panyusutan, sareng teu ngagaduhan ijin transmisi, janten éta seueur dianggo dina sababaraha sistem hidrolik mékanis. Gaya kaluaran silinder hidrolik sacara langsung sabanding sareng daérah épéktip anu épéktip sareng bédana tekanan dina dua sisi; silinder hidrolik dasarna diwangun ku laras silinder sareng sirah silinder, piston sareng rod piston, alat panyegel, alat panyangga sareng alat knalpot. Alat panyangga sareng knalpot gumantung kana aplikasi khusus, alat sanésna penting.

Sacara umum, éta diwangun ku blok silinder, rod silinder (rod piston) sareng anjing laut. Bagian jero blok silinder dibagi kana dua bagian ku piston, sareng masing-masing bagianna aya liang minyak. Kusabab babandingan komprési cairanana alit pisan, nalika salah sahiji liang minyak lebet kana minyak, piston bakal didorong supados liang minyak sanésna kaluar, sareng piston nyetir rod piston pikeun memperpanjang (mundur) gerakan, upami teu, éta masih jalan. Prinsip kerja silinder hidrolik, mimiti sadayana, lima komponén dasarna: tong 1-silinder sareng sirah silinder 2-piston sareng batang piston 3-alat panyegelan alat 4-buffer alat 5-knalpot. Prinsip kerja unggal jenis silinder ampir sami. Candak salaku manual Jack salaku conto, jack éta sabenerna silinder minyak pangbasajanna. Minyak hidrolik asup kana silinder minyak ngalangkungan hiji klep ngalangkungan bobot tekenan manual (pompa manual hidrolik). Dina waktos ayeuna, minyak hidrolik anu lebet kana silinder minyak henteu tiasa uih deui kusabab klep tunggal, maksa batang silinder naék, teras teraskeun ngadamel minyak hidrolik teras-terasan lebet kana silinder hidrolik nalika prosés damel, sahingga bakal terus naék. Nalika rék nurunkeun, buka klep hidrolik supados minyak hidrolik balik deui kana bak minyak.

Ieu anu paling saderhana Prinsip kerja tina hiji ningkat dina dasar ieu
Silinder hidrolik utamina dianggo dina loader, excavator, forklift, dump truck, buldoser, platform angkat, treuk sampah, traktor pertanian, jst.


Waktos Posting: Dec-04-2020